MEI ACTIE - 10% korting op AIRCO onderdelen

Wanneer loopt de actie?

 • Mei 2019
 • Nederland & België
 • Ontvang 10% korting op onze airco-onderdelen in de maand mei 2019. 
Zoek onderdelen

Is jouw airco klaar voor het mooie weer?

Zodra de eerste warme dagen in Nederland een feit zijn, gaan de airco-alarm-bellen rinkelen bij autorijdend Nederland. Met name op warme dagen is iedereen gebaat bij een goed werkende airco in de auto. Een aangename temperatuur in je auto is toch echt wel een 'must'! Met de juiste temperatuur in je auto, ga je immers comfortabel en gefocust op weg. Maar wist je dat het ook nuttig is om je airco actief te houden tijdens de koude- en natte jaargetijden. Airco's onttrekken vocht aan de lucht en een droger interieur betekent schonere ramen en daardoor een beter zicht. Gebruik de airco het hele jaar door, dat is beter voor de levensduur van de airconditioning zelf.

Airco onderhoud?

Ook een airco behoeft regelmatig onderhoud. Hij verliest per jaar gemiddeld zo`n 50 à 80 gram koudemiddel. Als een airconditioning-installatie gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, zal het koudemiddel langzaam uit de installatie verdwijnen. Dit wordt vooral veroorzaakt, doordat de afdichtingen niet gesmeerd worden tijdens stilstand. Wanneer de vulhoeveelheid van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt, kan er een aanzienlijke schade ontstaan. De compressor van de airco wordt onvoldoende gesmeerd, loopt vervolgens warm en gaat stuk. Laat daarom minimaal om de drie jaar de airco van je auto controleren.

Gedurende de maand mei ontvang je 10% korting op alle airco-onderdelen in onze Vosparts webshop.  

Tips voor het behoud van je airco in de auto:

 • Is het warm in de auto? Zet voor vertrek alle ramen en deuren open, zodat de warmte weg kan. Rijd vervolgens een stukje met de ramen open. Op deze manier verdwijnt een groot gedeelte van de warmte uit je auto en zorg je ervoor dat de aircocompressor minder hard hoeft te werken.

 • Zet de airco niet te koud, anders wordt de overgang tussen binnen en buiten erg groot. Zorg ervoor dat de temperatuur in de auto niet meer dan 5 graden verschilt met de buitentemperatuur. Een behaaglijke temperatuur ligt gemiddeld genomen tussen de 20 en 23 graden. Een te koude airco geeft ijskoude luchtstromen en zorgt daarmee dat verkoudheidsvirussen makkelijker hun slag kunnen slaan.

 • Schakel de airco zo’n tien minuten voor je op de eindbestemming aankomt uit. Er zit dan minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. Daarmee maak je de kans op vieze luchtjes kleiner.

 • Gebruik de airco minimaal één keer per week, ook in de herfst en in de winter kun je de airco gebruiken om bij te verwarmen. Op deze manier zorg je voor een optimaal blijvende werking van het systeem.

 • Veroorzaakt de airco een onaangename geur? Grote kans dat het interieurfilter vervuild is, of de verdamper, of allebei. Het is belangrijk om het interieurfilter regelmatig te vervangen. De verdamper kun je ook laten reinigen. Dit gebeurt optimaal als het reinigingsmiddel, meestal een schuim, direct op de verdamper wordt aangebracht.

 • Een airconditioning kost motorvermogen. Pas dus op met het gebruik hiervan als de auto hard moet werken, bijvoorbeeld in de bergen. Zet hem tijdelijk uit om oververhitting van de motor te voorkomen.

 • Schrik niet als je airco niet werkt als het koud is buiten. Een airco werkt niet meer wanneer het buiten kouder is dan 4 graden Celsius.

 • Zeem de ramen aan de binnenkant wat vaker. Die willen wel eens vettig worden bij aircogebruik. En houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.  

Aanmelden nieuwsbrief?

Wij proberen onze nieuwsbrieven te beperken tot 1 nieuwsbrief per maand. Elke maand communiceren wij in deze nieuwsbrief onze maandelijkse (ludieke) acties en andere interessante informatie over de auto-onderdelenbranche. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan nu aan!